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Advances and Perspectives for Polyploidy Breeding in Orchids
(2021-05)
The orchid market is a dynamic horticultural business in which novelty and beauty command high prices. The two main interests are the development of flowers, from the miniature to the large and showy, and their fragrance. ...
Invited review: Novel methods and perspectives for modulating the rumen microbiome through selective breeding as a means to improve complex traits: Implications for methane emissions in cattle
(2023-02-03)
The rumen microbiome is responsible for methane emission in ruminants. The study of microbes in the rumen has attracted great interest in the last decade. High-throughput sequencing technologies have been key in expanding ...
Ácidos clorogénicos presentes en el café: capacidad antimicrobiana y antioxidante
Chlorogenic acids present in coffee: antioxidant and antimicrobial capacity
(2019)
Introducción. Los ácidos clorogénicos son componentes de relevancia presentes en las diferentes partes del fruto de café; son básicamente ésteres de ácido trans-cinámico que poseen actividad antioxidante, hipoglicemiante, ...
Fertilización nitrogenada en pastos del género Cynodon
(2022)
La fertilización nitrogenada de pasturas es una práctica agronómica utilizada para incrementar el rendimiento en forrajes. En esta investigación se revisó literatura en distintos países de América con el ...
Assessment of Different Lactic Acid Bacteria Isolated from Agro-Industrial Residues: First Report of the Potential Role of Weissella soli for Lactic Acid Production from Milk Whey
(2022)
Abstract: The production of lactic acid (LA) through the microbial conversion of agro-industrial residuals is an important process in the biotechnology industry. The growth kinetics of 30 strains of lactic acid bacteria ...
Effect of processing on biofunctionality of selected tropical fruit juices
(2022)
This review compiles the current state of knowledge on the effects of processing using thermal and nonthermal technologies and fermentation on selected compounds in potentially health-promoting tropical fruit juices, ...
Fruit-Based fermented beverages: Contamination sources and emerging technologies applied to assure their safety
(2023-02)
The food and beverage market has become broader due to globalization and consumer claims. Under the umbrella of consumer demands, legislation, nutritional status, and sustainability, the importance of food and beverage ...
Análisis de posibles peligros en leche materna donada. Revisión
Analysis of potential hazards in donated breast milk. Review
(2023)
La leche materna donada es un recurso
de alto valor que puede ser utilizado para la alimentación de
neonatos hospitalizados y a término, por tanto, garantizar
su inocuidad es imperativo. Esta revisión de literatura
reúne ...
Utilización de compuestos de plata en la producción animal y su impacto sobre parámetros fisiológicos: Una revisión
Use of silver compounds in animal production and their impact on physiological parameters: A review
(2023-12-01)
La resistencia bacteriana a distintos antibióticos ha generado interés en la búsqueda de alternativas para su utilización. El avance de la nanotecnología ha permitido desarrollar nanopartículas de diferentes metales, entre ...
Alojamiento de gallinas ponedoras con acceso a pastoreo, consideraciones generales
(2022-07)
Los cuestionamientos de los consumidores en torno al bienestar animal han impulsado que los productores de huevo incursionen en sistemas alternativos. El objetivo de esta revisión fue describir las prácticas de alimentación ...