Buscar
Mostrando ítems 1-6 de 6
Valorización de subproductos obtenidos del procesamiento agroindustrial
(Bioplásticos y agroindustria: alternativas para la valoración de subproductos agroindustriales (pp.19-74).San José, Costa Rica: EUNED, 2018)
Los subproductos generados por la industria alimentaria pueden ser fuente de compuestos de alto valor agregado y constituirse en materias primas para la obtención de ingredientes funcionales (Schieber et al., 2001).
Formas de deposición de carotenoides en alimentos vegetales y sus posibles implicaciones en su bioaccesibilidad y biodisponibilidad
(2017-11)
En las plantas, los carotenoides son generalmente biosintetizados y depositados en diferentes tipos de plastidios. En tejidos vegetales verdes, los carotenoides se encuentran dentro de cloroplastos, los cuales tienen ...
Identification of Phenolic and Carotenoid Compounds in Coffee (Coffea Arabica) Pulp, Peels and Mucilage by HPLC Electrospray Ionization Mass Spectrometry
(2013)
Coffee pulp, peels, and mucilage are by-products accruing from wet coffee processing. Like coffee seeds, the se fruit tissues contain substantial amounts of polyphenols and other bioactives. In the present study, polyphenols ...
Valuable compounds in coffee by-products
(Green extraction and valorization of by-products from food processing (pp.277-292).Florida, Estados Unidos: CRC Press, 2019)
Coffee is extensively consumed as one of the most popular beverages, but at the same time it is a major source of organic residues. When not adequately disposed or processed, these residues are a cause of environmental and ...
Begomoviruses in crops with economic interest for North and Central America
(2022)
The Begomovirus genus (family Geminiviridae) is widely distributed throughout the world and affects more than 700 plant species, including crops of economic interest. In the western hemisphere, diseases caused by begomoviruses ...
Aspectos relevantes de la producción de papaya en Costa Rica
(Situación actual de la industria papayera (pp.33-36).Yucatán, México: Centro de Investigación Científica de Yucatán (CICY), 2018)
El capítulo desarrolla la situación de la industria de la papaya en Costa Rica.