Buscar
Mostrando ítems 1-5 de 5
Efecto de las tierras diatomeas en las plagas del arroz efeito da terra diatomáceas sobre as pragas do arroz.
(2021)
El control correctivo de insectos puede realizarse con tratamientos químicos,
biológicos y físicos. El objetivo de este estudio fue evaluar la efectividad de las tierras
diatomeas (DE) para el control de plagas en granos ...
Reduction of postharvest rotting with an ethylene absorbent: a case study with pineapple
(2018)
Peduncle mould caused by Penicillium sp. in export pineapple is a major postharvest problem in Costa Rica and causes significant economic losses. The accumulation of ethylene in the cooling rooms and transport containers ...
Yeasts and bacteria associated with pineapple fruit during postharvest handling
(2019)
Fungi are common microorganisms causing peduncle moulds in pineapple fruits, but there is a lack of information about other microorganisms colonizing pineapples. Yeasts and bacteria are among the main microorganisms recovered ...
Análisis del proceso de torrefacción para la obtención de un grano de café pretostado
(2021)
El proceso está dirigido a cafés de alta calidad (gourmet) como los microlotes de cafés diferenciados, así que un café especial puede presentar una alternativa para beber café recién tostado. El objetivo fue analizar el ...
Nutritional relevance of papaya carotenoids considering carotenoid profiles, chromoplast morphology and ultrastructure
(V International Symposium on Papaya. Mérida, Yucatán, Mexico. 24-27 de octobre de 2017, 2019)
Similarities among nutritionally relevant carotenoid profiles in red- and yellow-fleshed papaya (Carica papaya L.) cultivars were revealed using liquid chromatography coupled to mass spectrometry. Differences were observed ...