Universidad de Costa Rica
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo Depositar
  • Políticas
  • Contacto
    • español
    • English
  • English 
    • español
    • English
  • Login
Search 
  •   Kérwá Home
  • Investigación
  • Ciencias agroalimentarias
  • Tecnología en Alimentos
  • Search
  •   Kérwá Home
  • Investigación
  • Ciencias agroalimentarias
  • Tecnología en Alimentos
  • Search
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Search

Show Advanced FiltersHide Advanced Filters

Filters

Use filters to refine the search results.

Now showing items 1-10 of 150

  • Sort Options:
  • Relevance
  • Title Asc
  • Title Desc
  • Issue Date Asc
  • Issue Date Desc
  • Results Per Page:
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
Thumbnail

Reviteca 6 

Centro Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos (Reviteca, vol. 6, 1997, 1997-06)
Incluye el volumen 6 completo de REVITECA
Thumbnail

Estudio de la estabilidad y prevalencia de la biotoxina ptaquilósido en leche bovina y subproductos lácteos 

Rodríguez Salazar, Massiel Vanessa (2021)
La alta incidencia de cáncer gástrico en Costa Rica, la prevalencia de Pteridium aquilinum en las zonas de pastoreo del ganado bovino y la alta ingesta de leche, que podría estar contaminada con la biotoxina ptaquilósido, ...
Thumbnail

Composición de alimentos en Costa Rica: un diagnóstico 

Fernández Piedra, Mireya; Blanco Metzler, Adriana; Lois Martínez, Mónica; Ávila Ramírez, Aurelia; Fournier Zepeda, Ana M.; Montero Campos, María de los Ángeles (2000)
Se efectuó un diagnóstico en las instituciones nacionales que generan y utilizan los datos sobre la composición química de los alimentos con el propósito de identificar los alimentos analizados, los métodos analíticos, los ...
Thumbnail

Use of response surface methodology to compare vacuum and atmospheric deep-fat frying of papaya chips impregnated with blackberry juice
Utilización de la metodología de superficie de respuesta para comparar la fritura por inmersión a presión atmosférica y al vacío de hojuelas de papaya impregnadas con jugo de mora 

Wexler Goering, Lea Margarita; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Cubero Castillo, Elba María; Vaillant Barka, Fabrice (2016)
Vacuum and atmospheric deep-frying were employed to obtain blackberry-based snacks using unripe papaya as matrix. Papaya slices were osmotically impregnated with blackberry juice and fried between 126°C and 154°C at ...
Thumbnail

Bean (Phaseolus Vulgaris) Treatments Effect on Starch Digestible Fractions and Consumer Acceptability in the Production of Bean Wheat Cookies 

Bonilla Leiva, Ana Ruth; Cubero Castillo, Elba María; Reyes Cruz, Yury (2017-09-25)
The effect of bean (Phaseolus vulgaris L) treatment (raw bean flour, RBF, soaked bean gruel, SBG, and soaked and cooked bean paste, SCBP) in wheat composite cookie production on starch digestibility and consumer ...
Thumbnail

Reviteca 2(1-2) 

Centro Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos (Reviteca, vol. 2, n. 1-2, 1993, 1993)

Concentration of Polyphenolic Compounds in Blackberry (Rubus Adenotrichos Schltdl.) Juice by Nanofiltration 

Acosta Montoya, Óscar Gerardo; Vaillant Barka, Fabrice; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Dornier, Manuel (2017)
Nanofiltration membranes with molecular weight cut‐off around 200 Da were evaluated to concentrate anthocyanins and ellagitannins in a blackberry juice. Temperature was 30°C and cross‐flow velocity 0.3 m/s. Transmembrane ...
Thumbnail

Caracterización de bacterias ácido lácticas (BAL) aisladas de ensilados de piña como microorganismos con potencial probiótico y determinación de su aplicabilidad como cultivo bioprotector en leche agria 

Wu Wu, Jannette Wen Fang (2021-02-02)
Los probióticos son suplementos alimentarios, generalmente bacterianos, que benefician la salud del consumidor al ser ingeridos en cantidades específicas. La selección de un organismo como probiótico requieren de estudios ...
Thumbnail

Hypoglycaemic, hypolipidaemic and antioxidant effects of blackberry beverage consumption in streptozotocin-induced diabetic rats 

Azofeifa Cordero, Gabriela; Quesada Mora, Silvia; Navarro Bolaños, Laura; Hidalgo Muñoz, Olman; Portet, Karine; Pérez Carvajal, Ana Mercedes; Vaillant Barka, Fabrice; Poucheret, Patrick; Michel, Alain (2016)
Abnormal glucose metabolism, hyperlipidaemia profiles and high levels of radical oxygen species (ROS) are classic features of diabetes. This study evaluates the effect of the consumption of two different blackberry beverages ...
Thumbnail

Potential of New Bacterial Strains for a Multiproduct Bioprocess Application: A Case Study Using Isolates of Lactic Acid Bacteria from Pineapple Silage of Costa Rican Agro-Industrial Residues 

Montero Zamora, Jéssica Pamela; Rojas Vargas, María Daniela; Barboza Vargas, Natalia María; López Gómez, José Pablo; Mora Villalobos, José Anibal; Redondo Solano, Mauricio (2022-07-29)
Lactic acid bacteria (LAB) with potential for the development of multi-product processes are necessary for the valorization of side streams obtained during the biotechnological production of lactic acid (LA). In this ...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • . . .
  • 15

  • Repositorios universitarios

  • Repositorio del SIBDI-UCR
  • Biblioteca Digital del CIICLA
  • Repositorio Documental Rafael Obregón Loría (CIHAC)
  • Biblioteca Digital Carlos Melendez (CIHAC)
  • Repositorio de Fotografías
  • Colección de videos de UPA-VAS
  • Sitios recomendados

  • Buscador regional de LA Referencia
  • Buscador del Open ROAR
  • Scientific Electronic Library Online (SciELO)
  • Directory of Open Access Journals (DOAJ)
  • Redalyc
  • Redes sociales

  • facebook.com/repositoriokerwa
  • @Ciencia_UCR
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo depositar
  • Políticas
Contact Us | Send Feedback
Repositorio Institucional de la Universidad de Costa Rica. Algunos derechos reservados. Este repositorio funciona con DSpace.
 

 

Browse

All of KérwáCommunities & CollectionsTitlesAuthorsSubjectsProcedenceTypeThis CollectionTitlesAuthorsSubjectsProcedenceType

My Account

LoginRegister

Discover

AuthorEsquivel Rodríguez, Patricia (15)Pérez Carvajal, Ana Mercedes (13)Cubero Castillo, Elba (11)Jiménez García, Víctor (11)Centro Nacional de Ciencia y Tecnología de Alimentos (9)Vaillant Barka, Fabrice (9)Bonilla Leiva, Ana Ruth (8)Carle, Reinhold (8)Herrera Ramírez, Carlos Hernán (7)Schweiggert, Ralf M. (7)... View MoreTypeartículo científico (109)tesis de maestría (15)publicación periódica (10)revista de divulgación (4)capítulo de libro (3)informe (2)informe de investigación (2)artículo de revisión (1)comunicación de congreso (1)info:eu-repo/semantics/report (1)... View MoreProcedenceVicerrectoría de Investigación (129)Vicerrectoría de Docencia (60)Vicerrectoría de Acción Social (2)... View MoreHas File(s)
Yes (150)

  • Repositorios universitarios

  • Repositorio del SIBDI-UCR
  • Biblioteca Digital del CIICLA
  • Repositorio Documental Rafael Obregón Loría (CIHAC)
  • Biblioteca Digital Carlos Melendez (CIHAC)
  • Repositorio de Fotografías
  • Colección de videos de UPA-VAS
  • Sitios recomendados

  • Buscador regional de LA Referencia
  • Buscador del Open ROAR
  • Scientific Electronic Library Online (SciELO)
  • Directory of Open Access Journals (DOAJ)
  • Redalyc
  • Redes sociales

  • facebook.com/repositoriokerwa
  • @Ciencia_UCR
  • Sobre Kérwá
  • Acceso Abierto
  • Cómo depositar
  • Políticas
Contact Us | Send Feedback
Repositorio Institucional de la Universidad de Costa Rica. Algunos derechos reservados. Este repositorio funciona con DSpace.