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Hidroponía en Guanacaste: una experiencia en el territorio indígena de Matambú
(2014-11)
El objetivo de esta investigación fue evaluar el desempeño de la producción de hortalizas en hidroponía en el Territorio Indígena de Matambú, utilizando diferentes sustratos, con el fin de identificar su eficacia como ...
Improving phenotypic prediction in dairy cattle breeding using the metagenome
(2019-11-18)
Ruminants evolved from Artiodactyla in the Eocene 50–70 million years ago. In that period, grass began to populate the largest land surface on Earth. Since then, ruminants and their microbiota have evolved together in ...
Feeding and Nutrition of Anteaters
(2011-05-02)
The superorder Xenarthra (former Edentata) is grouped into two orders, Cingulata (armadillos) and Pilosa (anteaters and sloths). These are special mammals
that show unique traits: (1) the existence of secondary articulations ...
Valorización de subproductos obtenidos del procesamiento agroindustrial
(Bioplásticos y agroindustria: alternativas para la valoración de subproductos agroindustriales (pp.19-74).San José, Costa Rica: EUNED, 2018)
Los subproductos generados por la industria alimentaria pueden ser fuente de compuestos de alto valor agregado y constituirse en materias primas para la obtención de ingredientes funcionales (Schieber et al., 2001).
Preharvest Salmonella Risk Contamination and the Control Strategies
(2017)
Salmonella is present in most food production environments and can enter the food supply at
any stage of food production from farm to fork. Control strategies for Salmonella include preharvest and postharvest aspects. ...
Observaciones sobre el control de malezas en un banco de proteína de Arachis pintoi
(1996-08)
Arachis pintoi se utiliza en asociacibn con gramfneas o como banco de proteína para la
alimentación de animales. Cuando se siembra como banco es frecuente la invasion de malezas
que perjudican su desarrollo y, por lo ...
Valuable compounds in coffee by-products
(Green extraction and valorization of by-products from food processing (pp.277-292).Florida, Estados Unidos: CRC Press, 2019)
Coffee is extensively consumed as one of the most popular beverages, but at the same time it is a major source of organic residues. When not adequately disposed or processed, these residues are a cause of environmental and ...
Seguridad alimentaria y nutricional en Guanacaste: el caso del territorio indígena de Matambú
(2014-11)
El objetivo principal fue aportar algunos elementos para el mejoramiento de la producción de hortalizas, maíz y frijol en el Territorio Indígena de Matambú, a partir de la investigación-acción y el estudio comparado con ...
A Focus on Aflatoxins in Feedstuffs: Levels of Contamination, Prevalence, Control Strategies, and Impacts on Animal Health
(2017)
Aflatoxins are mold-synthetized secondary metabolites that are ubiquitously present
in agricultural commodities, such as cereals which in turn are substantial part of feed
formulation. These toxins are capable of causing ...
Begomoviruses in crops with economic interest for North and Central America
(2022)
The Begomovirus genus (family Geminiviridae) is widely distributed throughout the world and affects more than 700 plant species, including crops of economic interest. In the western hemisphere, diseases caused by begomoviruses ...