Listar Ciencias agroalimentarias por tipo "capítulo de libro"
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A Focus on Aflatoxins in Feedstuffs: Levels of Contamination, Prevalence, Control Strategies, and Impacts on Animal Health
(2017)Aflatoxins are mold-synthetized secondary metabolites that are ubiquitously present in agricultural commodities, such as cereals which in turn are substantial part of feed formulation. These toxins are capable of causing ... -
Analysis of Meiosis in Nonmodel Tropical Plants: The Case of Carica papaya Linn
(2019-10-04)To develop plants that are more tolerant to drought, marginal soil fertility, and diseases and that satisfy demands for high yield, new cultivars of the tropical fruit papaya (Carica papaya L.) are needed. Nonetheless,in ... -
Aspectos relevantes de la producción de papaya en Costa Rica
(Situación actual de la industria papayera (pp.33-36).Yucatán, México: Centro de Investigación Científica de Yucatán (CICY), 2018)El capítulo desarrolla la situación de la industria de la papaya en Costa Rica. -
Begomoviruses in crops with economic interest for North and Central America
(2022)The Begomovirus genus (family Geminiviridae) is widely distributed throughout the world and affects more than 700 plant species, including crops of economic interest. In the western hemisphere, diseases caused by begomoviruses ... -
Bioeconomic approach to livestock productivity
(2021-10-12)This chapter five sets out to determine if livestock productivity can be increased through bioeconomic management. -
Biology of the papaya plant
(2014-01-01)The papaya plant (Carica papaya L.) has been described with a large variety of adjectives, which acknowledge the structural and functional complexity and the high phenotypic plasticity of this giant tropical herb (León ... -
Caracterización económica de la producción de melón (Cucumis melo) en Costa Rica
(2016)Capítulo de libro con resumen histórico del cultivo del melón en Costa Rica y la evolución de las diferentes variedades. Se presentan datos sobre la exportación de la fruta, el mercado nacional y el área cultivada a lo ... -
Cas
(Alimentos vegetales autóctonos iberoamericanos subutilizados (pp.1-23).México: Fabro Editores, 2018)El capítulo describe las características agronómicas y nutricionales de la planta del cas. -
Challenges for Food and Nutrition Security in the Americas: Costa Rica and its commitment to sustainability
(2017-11)As a small nation with high biodiversity and an extensive system of protected areas, Costa Rica will face particular challenges regarding food security over the next few years. Thus, whatever development model the country ... -
Chapter 3 - Cacao
(2023)Cocoa and cocoa derivatives are recognized for having a rich and complex nature. This is highly dependent on the cocoa genetics, on the terroir where cocoa is produced and processed, on the different transformation steps ... -
Disponibilidad nacional de desechos agroindustriales y mercado internacional de polímeros
(Bioplásticos y agroindustria: alternativas para la valoración de subproductos agroindustriales (pp.1-17).San José, Costa Rica: EUNED, 2018)El capítulo aborda dos puntos sobre la disponibilidad nacional de desechos agroindustriales y mercado internacional de polímeros; el primero, la disponibilidad de desechos agroindustriales en el mercado costarricense; y ... -
Efecto del momento de retiro de la manta térmica sobre la fenología, el rendimiento y la calidad de melón (Cucumis melo L.)
(2019)Se evaluó el efecto de diferentes momentos de retiro de la manta térmica, sobre la fenología, rendimiento y calidad del melón tipo Cantaloupe, variedad MAG. Para la primera siembra, los tratamientos de retiro de la manta ... -
Evaluación económica del uso de diversos tipos de poda y densidades de siembra en melón tipo Honey Dew (Cucumis melo L.) cultivado en invernadero
(2019)El objetivo de este trabajo fue determinar la mejor combinación de tipo de poda y densidad de siembra para el melón híbrido tipo Honey Dew JMX-701 F-1 cultivado en invernadero, tomando en cuenta el beneficio económico ... -
Evaluación preliminar de 201 genotipos de ocho diferentes hortalizas (berenjena, chile dulce, zucchini, ayote, sandía, pepino, tomate y melón) cultivados bajo invernadero en Costa Rica
(2016-07)El cambio climático puede tener grandes consecuencias en el cultivo de alimentos. Este capítulo hace una evaluación de características morfológicas, rendimiento y calidad de 8 diferentes hortalizas. Se presentan los cuadros ... -
Feeding and Nutrition of Anteaters
(2011-05-02)The superorder Xenarthra (former Edentata) is grouped into two orders, Cingulata (armadillos) and Pilosa (anteaters and sloths). These are special mammals that show unique traits: (1) the existence of secondary articulations ... -
Formas de deposición de carotenoides en alimentos vegetales y sus posibles implicaciones en su bioaccesibilidad y biodisponibilidad
(2017-11)En las plantas, los carotenoides son generalmente biosintetizados y depositados en diferentes tipos de plastidios. En tejidos vegetales verdes, los carotenoides se encuentran dentro de cloroplastos, los cuales tienen ... -
Fruit Processing in Central America and Mexico
(2016)The fruit production and processing in Central America and Mexico are discussed in this chapter, considering the volume of production, the competitiveness that this crops have in the region and world, and some sociocultural ... -
Fuentes Minerales
(2016-04)Este proyecto de la Vicerrectoria de Investigación de la Universidad de Costa Rica, dió inicio en el año 2012 y finaliza en el año 2016. Durante su ejecución se han analizado 27 tipos diferentes de materias primas minerales, ... -
Genome-Wide Association Mapping Analyses Applied to Polyamines
(2018)Genome Wide Association Studies (GWAS) allow the use of natural variation to understand the genetics controlling specific traits. Efficient methods to conduct GWAS in plants have been reported. This chapter provides the ... -
Harvesting and Postharvest Technology of Banana
(2020-07-24)This chapter discusses banana harvesting indices and practices, fruit grade and standards, postharvest handling and losses, postharvest operations, and storage technologies. Harvesting indices define the best time to cut ...