• Biochemical Indicators of nutritional status and dietary intake in Costa Rican Cabécar Indian Adolescents 

      Monge Rojas, Rafael; Barrantes Santamaría, Mauro; Holst Schumacher, Ileana; Núñez Rivas, Hilda Patricia; Alfaro Calvo, Thelma; Rodríguez Aguilar, Sara; Cunningham Lucas, Lowella; Cambronero Gutiérrez, Priscilla; Salazar Sánchez, Lizbeth; Herrmann, Falko H. (2005-03)
      The purpose of this study was to determine the blood levels of selected nutritional status indicators and the dietary intake of Costa Rican Cabécar Indians aged 10 to 16 years. The results showed that 65% of the adolescents ...
    • Protocolo nacional para la vigilancia de enfermedades transmitidas por alimentos y agua 

      Badilla Mora, Albin; Caravaca Rodríguez, Ivannia; Castro Córdoba, Roberto; Chaverri Esquivel, Alejandra; Delgado Jiménez, Sandra; Quesada Rojas, Carolina; Salguero Mendoza, Carlos; Torres Alvarado, Danny; Torres Moreno, Adriana; Benitez Rodríguez, Daisy; Hidalgo Balarezo, Blanca Rosa; Madrigal Vega, Alberto José; Smith Cabezas, Randall; Villalobos Ugalde, Juan Carlos; Wong Zúñiga, Lumen; Alfaro Calvo, Thelma; Barquero Ureña, Guillermo; Chanto Chacón, Grettel; Duarte Martínez, Francisco; Umaña Valverde, Ericka; Oropeza Barrios, Gletty; Chacón Jiménez, Luz María; Rivera Navarro, Pablo César; Cruz Vázquez, Olivet; Sánchez Hernández, Cristian; Jiménez Solis, Ana María (2024)
      Las enfermedades transmitidas por los alimentos (ETA) constituyen un importante problema de salud a nivel mundial. Son provocadas por el consumo de agua o alimentos contaminados con microorganismos o parásitos, o bien ...