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Acute Hepatic Response to Diet Modification and Exercise-induced Endotoxemia during a Laboratory-based Duathlon
(2010-01)The purpose of the study was to compare the acute hepatic response to diet modification and exercise-induced endotoxemia, and to determine if associations exist between liver damage markers, body core temperature, and ... -
El ambiente biológico y el estado nutricional
(Análisis de la situación alimentania-nutricional en Costa Rica. Secretaría de la Política Nacional de Alimentación y Nutrición. L. Sánz, editor. p.113-129, 1981., 1981)Los estados de buena o mala nutrición -y sus grados intermedios- son el resultado de la interacción del huésped (el hombre) con su ambiente. Se entiende por ambiente todo aquello que rodea al ser humano y que es capaz de ... -
Anemia hipocrómica en niños preescolares de una comunidad urbano marginal, San José, Costa Rica
(Bol Med Hosp Infant Mex 59 (1) 85-88, 2002-01)La Organización Mundial de la Salud (OMS) define anemia en niños menores de cinco años de edad como aquellos valores inferiores de hemoglobina (Hb) a 11 g/dL y de hematócrito (Hto) a 0.33 L/L (33%). Sin embargo, diversos ... -
As seen from national levels: Developing world
(1978)The grim.realities involved with the solution of such world problems as .' food, energy and pollution make it difficult to address such issues with 'vhptimism (Meadows et al. 1972; Mesarovic and Peste! 1974). On the ... -
Attività fisica ed idratazione: quando l’acqua non basta
(2005-10)During sports training and games, thermoregulation may be a challenge when environmental conditions are hot and/or humid. In addition, limited opportunities to drink may promote dehydration and exacerbate the thermoregulatory ... -
Breast milk consumption in rural Costa Rica
(Archivos Latinoamericanos de Nutrición p. 337 - 386, 1983)Breast milk consumption was measured in 20 breast-feeding infants, aged two days to six months. This was achieved by test-weighing infants before and after every feeding over a 24-hour period. Infant length, weight, number ... -
Breast-feeding, infections and infant outcomes: an international perspective
(1990)Most rural mothers from Puriscal, a typical transitional population in Costa Rica, breastfeed their infants; more than one half breast-feed beyond 6 months. This situation was brought about by commencement of rooming-in ... -
Breast-feeding: helping to reduce the severity of diarrhoea. Protection, energy and nutrients
(Diarrhoea Dialogue ;17:p. 4-5, 1984-05)Leonardo Mats considers the unique role of breastfeeding in child health and survival, and possible interventions to promote it in areas where bottle-feeding is common. The exceptional properties of human milk are the: ... -
Breast-feeding: main promoter of infant health
(1978-11)Unique immunological factors in breast milk arc responsible for the protection it affords infants against pathogenic agents. This protection is panicularly effective against the infectious agents which invade or colonize ... -
Calidad de la dieta y su relación con obesidad en ocho países de América Latina
(2020-09-28)El presente estudio se llevó a cabo en el marco del Estudio Latino Americano de Nutrición y Salud, el cual evaluó el consumo de alimentos, la actividad física y el perfil antropométrico de 9,218. Se evaluó la ingesta ... -
Canasta básica del costarricense, 1980
(Revista Médica Hospital Nacional de Niños, Costa Rica 15(1): 101-114, 1980)Se definió la "canasta básica" como la cantidad de alimento que un hombre adulto (mayor de 25 años, de 65 Kg. de peso promedio, en un trabajo de actividad moderada) debe consumir diariamente para completar un total de 2900 ... -
Canasta básica del costarricense: una estrategia en política alimentaria
(Análisis de la Situación Alimentaria-Nutricional en Costa Rica. Secretaría de la política nacional de Alimentación y Nutrición. p. 79-95, 1981)La situación actual del país, el aumento en los precios de los alimentos y en términos generales del costa de la vida, dieron origen a la Comisión Nacional de Canasta Básica , formada por representantes de tres institutos: ... -
Capacitación en nutrición a funcionarios y cocineras de la Reserva Natural Absoluta Cabo Blanco
(2007-07-31)El proyecto Nutrición en la Reserva Absoluta Cabo Blanco consistió en el análisis del menú y capacitación del personal de cocina y funcionarios. El análisis reveló una serie de problemas para los cuales se hicieron las ... -
Carotenoid concentrations in vegetables and fruits common to the Costa Rican diet
(2004)The intake of vegetables and fruits has been shown to reduce the risk of multiple diseases in many different populations. Various components of these foods have been investigated to explain the protective effects. Carotenoids, ...